Galaretka jabłkowa z owocami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 11 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Truskawka | 1 | szt |
Żelatyna | 1,5 | łyżeczka |
Banan | 0,5 | szt |
Jabłko | 1,5 | szt |
Woda | 1 | szklanka |
Miód | 1 | łyżeczka |
Pomarańcza | 0,25 | szt |
Rodzynki sułtanki | 5 | szt |
Opis
Przygotowanie
-
- Zagotuj w garnku wodę.
- W międzyczasie obierz i pokrój drobno owoce. Ułóż owoce (poza jednym jabłkiem) w pucharku lub miseczce.
- Na wrzątek wrzuć pozostałe jabłko oraz rodzynki. (Gotuj na bardzo małym ogniu przez około 10 minut).
- Pod koniec gotowania dodaj miód.
- Przelej galaretkę przez sito. (Owoce i rodzynki możesz dać dziecku do zjedzenia).
- Do wody z jabłek dodaj żelatynę i zagotuj.
- Gorącym płynem zalej owoce.
- Galaretkę wstaw do lodówki na około godzinę.
- Smacznego.