Jadłospis dla dzieci w wieku 1,5-3 lat
Posiłek |
Produkty |
Przepisy |
I ŚNIADANIE Zupa mleczna z kaszą krakowską, pieczywo z masłem i wędliną drobiową |
- mleko 1,5%
|
250ml- szklanka
|
II ŚNIADANIE Koktajl mleczno-owocowy, biszkopty |
- biszkopty
|
50 g- 3 sztuki
|
OBIAD Makaron z warzywami- makaron ugotować, cukinię i pomidory bez skórki udusić na patelni na łyżeczce oleju rzepakowego, połączyć makaron z warzywami i startym serem |
- makaron świderki
|
100 g- pół szklanki
|
PODWIECZOREK Galaretka z owocami- owoce skroić do galaretki lub na wierzch, herbatniki |
- galaretka (bez konserwantów lub własnej roboty)
|
250 g- szklanka
|
KOLACJA Kanapka z pastą z ryby |
- bułka grahamka
|
60 g- sztuka
|
* pomiędzy i do posiłków podawać herbatkę owocową lub wodę niegazowaną
Aleksandra Kilen
Dietetyk
Przeczytaj także: Zalecenia żywieniowe dla dzieci w wieku 1,5-3 lat