banner

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Autor: Anna Baczyńska

Pasta przeznaczona jest:

Dla dziecka karmionego mlekiem matki – od początku 12 miesiąca życia
Dla dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym – od początku 12 miesiąca życia

Składniki na 1 porcję:

-Jajko kurze ekologiczne lub od kury żyjącej na wolnym wybiegu – 1 sztuka
-Szczypiorek posiekany - 1 łyżeczka
-Jogurt naturalny lub grecki – 2 łyżeczki

Przygotowanie – 2 minuty
Gotowanie – 8 minut
Razem – 10 minut

Jajko ugotuj na twardo. Przeciśnij trzy razy przez praskę do jajek, tak aby powstała drobna krateczka. Następnie wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i jogurtem naturalnym.

Anna Baczyńska
Dietetyk

Przeczytaj także: Pasta z ciecierzycy (cieciorki)

Zobacz także:

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.