Budyń z Kaszy Jaglanej z Musem Truskawkowym
Autor: Sylwia Pacyna
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kasza jaglana | 4 | łyżki |
Wiórki kokosowe | 1 | łyżka |
Mleko krowie/roślinne/woda | 1 | szklanka |
Garść truskawek | 1 | szt |
Dodatkowo: orzechy, listki mięty | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Przepłukaną kaszę jaglaną gotujemy w wybranym płynie na wolnym ogniu (nie mieszamy).
- Pod koniec gotowania dodajemy wiórki kokosowe.
- Ugotowaną kasze blendujemy na gładką masę.
- Truskawki oczyszczamy, blendujemy.
- Budyń przekładamy do miseczki, na wierzch polewamy mus z truskawek, dodajemy posiekane orzechy. Możemy udekorować listkami mięty.