Ciasto kruche z kremem śmietankowym i nektarynkami
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 2 godziny
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dodatkowo: (4-5 dojrzałych nektarynek (mogą być też połówki brzoskwiń z puszki),płatki migdałowe do dekoracji, 50 g pokruszonych herbatników, cukier puder) | 1 | szt |
Składniki na ciasto: (1 i 2/3 szklanki mąki krupczatki, 125 g zimnego masła, 1 łyżka oleju, 1/4 szklanki zimnej wody) | 1 | szt |
Składniki na krem: (2 szklanki mleka, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 2 lekko czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 200 g masła, 1 żółtko, 1/2 szklanki cukru pudru, aromat śmietankowy) | 1 | szt |