Wiosenny specjał rabarbarowy
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Składniki na ciasto: (20 dag mąki, 1/2 szklanki mleka, 10 g drożdży świeżych, 80 g masła, 1 łyżka cukru, szczypta soli) | 1 | szt |
Składniki na nadzienie: (75 dag rabarbaru, 20 dag kwaśnej śmietany, 7 łyżek cukru, 4 jajka, 1 duży cukier waniliowy (32 g), 2 czubate łyżki cukru pudru) | 1 | szt |
Opis
Powiem tak, po tym placku rabarbarowym na nowo zakochałam się w rabarbarze. Tym smakołykiem można zdobyć uznanie nawet wybrednego smakosza. :)
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.