banner

Papryka nadziewana kaszą gryczaną i mięsem z indyka

Autor: Agnieszka Daria Kula

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Papryka nadziewana kaszą gryczaną i mięsem z indyka

Składniki

Nazwa Ilość
Kasza gryczana (2 łyżki po ugotowaniu) 1 szt
Mięso z indyka (40 g) 1 szt
Natka pietruszki do smaku 1 szt
Papryka (połówka) 1 szt
Włoszczyzna (50 g) 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Paprykę umyć, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne.
    2. Kaszę ugotować.
    3. Mięso z indyka również ugotować na wywarze warzywnym.
    4. Warzywa z wywaru drobno pokroić, wymieszać z kaszą i drobno pokrojonym mięsem.
    5. Taki farsz włożyć do połówki papryki. Posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.