banner

Ryba z Tymiankiem Pieczona w Folii

Autor: Edyta Kuzara

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Ryba z Tymiankiem Pieczona w Folii

Składniki

Nazwa Ilość
300 g filetów z ryby (dowolnej) 1 szt
Folia aluminiowa 1 szt
Olej słonecznikowy, 1 szt
Sok z cytryny, 1 szt
Sól, pieprz cytrynowy 1 szt
Tymianek (najlepiej świeży) 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Filety z ryby wypłukać w wodzie, skropić sokiem z cytryny, natrzeć szczyptą pieprzu cytrynowego oraz tymiankiem, a następnie posolić.
    2. Folię posmarować olejem słonecznikowym i owinąć nią filety.
    3. Piec rybę w piekarniku w temp. ok. 200 °C przez ok. 30 min.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.