Zupa Gazpachos
Autor: Aleksandra Kilen
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
cukinia/ ogórek | 0,5 | szt |
duże, dojrzałe pomidory | 3 | szt |
papryka zielona | 1 | szt |
pieprz, zioła, sól | 3 | |
sok pomidorowy | 4 | szklanki |
cebula | 1 | szt |
oliwa z oliwek | 2 | łyżki |
papryka czerwona | 1 | szt |
Opis
Przepyszna zupa nadająca się na ciepłe dni. Orzeźwia i dostarcza mnóstwa witamin Twojemu maleństwu. Dodatkowo jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Smacznego!
Przygotowanie
-
- Papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę oczyścić posiekać. Cukinię/ ogórka obrać, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki.
- Odłożyć na bok po 1/4 papryki czerwonej, zielonej i cukinii/ogórka. Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Przyprawić do smaku. Podawać posypaną drobno pokrojoną papryką i cukinią.