Domowe wafelki na przyjęcie
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Mascarpone | 250 | g |
Mleko skondensowane słodzone | 100 | g |
Wafle | 3 | szt |
Gorąca woda | 3 | łyżki |
Kakao naturalne | 2 | łyżki |
Porzeczki czerwone | 3 | łyżki |
Opis
Szybkie, bardzo smaczne.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę.
- W szklance wymieszaj kakao z gorącą wodą.
- Zmiksuj mikserem schłodzone mascarpone . Gdy zmieni konsystencje na kremową dodaj mleko skondensowane, a następnie kakao. Dokładnie zmiksuj.
- Zmiksuj porzeczki. (Przetrzyj przez sito).
- Pokrój płaty waflowe na kształt, jaki ci odpowiada.
- Przekładaj wafle warstwą kremu, sosem z porzeczek na to znowu wafel. Postępuj do uzyskania odpowiedniej wysokości.
- Podawaj od razu. Nie chowaj do lodówki, bo wafle rozmiękną.
- Smacznego.