Kaczka z szynką parmeńską
Autor: Kinga Gutowska
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 szklanka mąki | 1 | szt |
1 szklanka mleka | 1 | szt |
1 szczypta białego pieprzu | 1 | szt |
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej | 1 | szt |
150 g szynki parmeńskiej beretta | 1 | szt |
2 jajka | 1 | szt |
Pomidorki koktajlowe | 1 | szt |
Opis
Źródło: dziecijedza.com
Przygotowanie
-
- Jajko połączyć z mlekiem, dodać mąkę i sodę, wymieszać na gładkie, gęste ciasto naleśnikowe.
- Szynkę drobno pokroić, a następnie wymieszać z ciastem, które małymi porcjami nakładamy do foremki w kształcie kaczki na lekko natłuszczonej patelni.
- Usmażone kaczki podajemy z pomidorkami koktajlowymi i dipem jogurtowo-ziołowym lub czerwonym barszczem. Smacznego!