banner

Kasza gryczana z wołowiną w sosie pomidorowo-paprykowym

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Kasza gryczana z wołowiną w sosie pomidorowo-paprykowym

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżka
Pieprz czosnkowy 1 łyżeczka
Cebula 1 szt
Kasza gryczana 100 g
Pomidor 1 szt
Mięso mielone wołowe 100 g
Mozzarella 100 g
Natka pietruszki 0,5 szt
Papryka zielona 1 szt
Pieczarka 1 szt
Sos sojowy 2 łyżki

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Ugotuj kaszę gryczaną
    2. W międzyczasie na patelnię wrzuć mięso mielone. (Podsmaż aż będzie brązowe).
    3. Dodaj sos sojowy.
    4. Pokrój w paski cebulę, w kostkę paprykę, pomidora obierz ze skóry i pokrój w kostkę, pieczarkę i ser żółty zetrzyj na tarce.
    5. Dodaj cebulę i paprykę do mięsa. (Chwilę podsmaż).
    6. Następnie dodaj pomidora, koncentrat, natkę.
    7. Smaż przez 3 minuty i dodaj ser.
    8. Poczekaj az ser się rozpuści.
    9. Na gotowaną kaszę gryczaną połóż masło, następnie polej gorącym sosem.
    10. Udekoruj natką. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.