banner

Bitki wołowe

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Bitki wołowe

Składniki

Nazwa Ilość
Rosołek warzywny ekologiczny 1 szt
Udziec wołowy 500 g
Mąka orkiszowa pełnoziarnista 3 łyżki
Cebula 1 szt
Liść laurowy 3 szt
Olej do smażenia 1 szt
Pieprz czarny 1
Ziele angielskie 3 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę w małym garnuszku.
    2. Pokrój cebulę w drobną kosteczkę, wołowinę w cienkie plastry.
    3. Wołowinę rozbij tłuczkiem nastepnie obtocz w mące orkiszowej.
    4. Mięso usmaż z obu stron na małej ilości oleju. Przełóż do garnka.
    5. Podsmaż cebulę na pozostałościach po mięsie.
    6. Gdy cebula się zeszkli podlej ją wodą z garnuszka. Całość dolej do mięsa.
    7. Do bitek dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu około 35 minut.
    8. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.