banner

Kuskus z warzywami

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Kuskus z warzywami

Składniki

Nazwa Ilość
Czerwona fasola z puszki 4 łyżki
Jajko 1 szt
Polędwiczka wieprzowa 0,5 szt
Kukurydza konserwowa Bonduelle 4 łyżki
Kuskus 0,75 szklanki
Fasolka szparagowa 0,5 szklanki
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Woda 1 szklanka
Pieprz czarny 1 łyżeczka
Sos sojowy 3 łyżki

Opis

W przepisie będzie szybciej jak użyjesz fasolki szparagowej mrożonej (ja taką używałam. Jak masz czas, możesz także ugotować fasolę czerwoną i dodać do przepisu zamiast tej z puszki.

Przygotowanie

    1. Pokrój w kosteczkę polędwicę.
    2. Usmaż polędwicę na oliwie na dobrze rozgrzanej patelni.
    3. Dodaj sos sojowy oraz pieprz.(Dobrze wymieszaj składniki)
    4. Wlej jajko i szybko wymieszaj na patelni.
    5. Teraz dodaj wodę.
    6. Następnie wrzuć kuskus oraz fasolkę szparagową, kukurydzę i fasolę czerwoną. (Mieszaj aż kuskus wchłonie wodę). Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.