Kruche z owocami leśnymi i migdałową kruszonką
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Ciasto: (300 g mąki pszennej, 100 g cukru pudru, 200 g zimnego masła, 3 żółtka, skórka otarta z 1 cytryny) | 1 | szt |
Kruszonka migdałowa: (80 g mąki pszennej (najlepiej krupczatki), 60 g zmielonych migdałów, 80 g cukru pudru, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 90 g roztopionego masła) | 1 | szt |
Nadzienie owocowe: (ok. 600 g owoców leśnych świeżych lub mrożonych; u mnie mieszanka malin, jeżyn, czarnej i czerwonej porzeczki oraz jagód (mrożone owoce wcześniej rozmrozić)) | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl