banner

Zapiekanka warzywna z kuskusem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zapiekanka warzywna z kuskusem

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Czerwona fasola z puszki 4 łyżki
Kukurydza konserwowa Bonduelle 5 łyżek
Kuskus 0,75 szklanki
Ser żółty maasdamer 50 g
Fasolka szparagowa 0,5 szklanki
Woda 1 szklanka
Sos sojowy 2 łyżki

Opis

W przepisie używałam fasolki szparagowej mrożonej, jak jest sezon lepiej użyć świeżej. Podobnie z kukurydzą, czy fasolką czerwoną - będzie wtedy zdrowiej jednak wydłuży znacznie czas przygotowania.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Do miski wrzuć kuskus i fasolkę szparagową
    3. Zalej kuskus wrzątkiem dodaj sos sojowy - odczekaj 5 minut
    4. Tak przygotowany kuskus i fasolę przełóż do naczynia żaroodpornego.
    5. Do kuskusa dodaj pozostałe składniki (poza serem). Dokładnie wymieszaj
    6. Wierzch posyp startym serem.
    7. Zapiekaj 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni. Smacznego

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.