banner

Panierowana feta

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 7 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Panierowana feta

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Feta ser 200 g
Mix sałat 0,25 szt
Płatki owsiane do obtoczenia 1 szt
Rzodkiewka 2 szt
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Pomidor 1 szt
Papryka czerwona 0,5 szt
Pieprz czarny 1 łyżeczka
Szczypiorek 0,5 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Fetę rozgnieć w misce widelcem.
    2. Dodaj pieprz, drobno pokrojony szczypiorek, oraz połowę drobno pokrojonej czerwonej papryki. Dokładnie wymieszaj
    3. Uformuj kulki.
    4. Obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w płatkach owsianych
    5. Usmaż na oliwie.
    6. Podawaj na sałacie, z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem, resztą papryki czerwonej. Możesz przed jedzeniem wszystko skropić odrobiną soku z cytryny. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.