banner

Racuszki z jabłkiem i bananami

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Racuszki z jabłkiem i bananami

Składniki

Nazwa Ilość
1 duże jabłko 1 szt
2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szt
1 banan 1 szt
1 jajko 1 szt
1 szklanka mąki 1 szt
1/2 łyżeczki sody 1 szt
1/2 szklanki mleka 1 szt
Szczypta soli 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. Jabłko kroimy w małą kosteczkę lub ścieramy na dużych oczkach tarki, banana kroimy w plasterki.
    2. Jajko ubijamy ze szczyptą soli, cukrem i mlekiem, następnie dodajemy mąkę i sodę.
    3. Powinno powstać gęste ciasto naleśnikowe, które mieszamy z owocami i łyżeczką wrzucamy na gorący głęboki olej.
    4. Smażymy na złoty kolor, wykładamy na papierowy ręczniczek, a następnie układamy na talerzu, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy jabłkowymi główkami:) Smacznego!

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.