Sernik z pomarańczami i kardamonem na cynamonowym spodzie
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1/4 łyżeczki mielonego kardamonu | 1 | szt |
1 kg mielonego twarogu | 1 | szt |
1-2 łyżeczki cynamonu | 1 | szt |
200 ml śmietanki 36% | 1 | szt |
250 g konfitury z gorzkich pomarańczy | 1 | szt |
400 g ciasteczek/herbatników maślanych | 1 | szt |
Olejek pomarańczowy | 1 | szt |
Skórka starta z pomarańczy | 1 | szt |
1 duża pomarańcza | 1 | szt |
1 szklanka cukru | 1 | szt |
150 g masła | 1 | szt |