Zapiekanka ryżowa
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Oregano świeże- listki | 1 | |
Ser żółty maasdamer | 150 | g |
Koperek suszony | 1 | |
Kukurydza | 250 | g |
Majeranek | 1 | |
Czosnek ząbek | 2 | szt |
Groszek zielony | 250 | g |
Kminek mielony | 1 | |
Koncentrat pomidorowy | 2 | łyżki |
Natka pietruszki | 1 | |
Ryż | 200 | g |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. W osobnym garnku ugotuj kukurydzę, oraz groszek zielony (około 10-15 minut) od wrzucenia na wrzątek.
- Wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. Część sera dodaj do środka, pozostałym serem posyp wierzch zapiekanki.
- Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Piecz około 15 minut. Jak nie masz czasu możesz ryż podgrzać na patelni.
- Smacznego