banner

Sałatka z rukolą i pomarańczami

Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 10 minut

Sałatka z rukolą i pomarańczami

Składniki

Nazwa Ilość
Rukola 3 łyżki
Parmezan 5
Pomarańcza 1 szt

Opis

Danie idealne jako przystawka. Dzieciom, które lubią jeść cebulę można dodać także odrobinę czerwonej cebuli.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Rukolę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pomarańczę obrać, rozdzielić na dwie części, jedną część pokroić na ćwiartki, zdjąć błonkę. Drugą pozostawić do wyciśnięcia.
    2. Część parmezanu zetrzeć, a część cienko pokroić.
    3. Na ozdobnym talerzyku położyć rukolę i cząstki pomarańczy, posypać parmezanem, polać sokiem z pomarańczy. Podawać od razu.
    4. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.