Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 50 minut
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Delikatna budyniowa pianka:(5 białek,1 szklanka drobnego cukru do wypieków, 16 g domowego cukru waniliowego domowego (w oryginale cukier wanilinowy),2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) - u mnie waniliowy,1/2 szklanki oleju słonecznikowego) | 1 | szt |
Ponadto:500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej),cukier puder do oprószenia | 1 | szt |
Składniki na kruche ciasto:(2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka),250 g masła lub margaryny, zimnego,2 łyżeczki proszku do pieczenia,3 łyżki cukru pudru,5 żółtek) | 1 | szt |