Ministrucelki serowo-bakaliowe
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 12 minut
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 łyżeczka cynamonu | 1 | szt |
100 g rodzynek | 1 | szt |
125 chudego twarogu | 1 | szt |
250 g mąki pszennej | 1 | szt |
32 g cukru waniliowego | 1 | szt |
50 g drobno posiekanej kandyzowanej skórki cytrynowej | 1 | szt |
50 g koryntek | 1 | szt |
50 g obranych ze skórki i zmielonych migdałów | 1 | szt |
50 g startej skórki cytrynowej | 1 | szt |
1 jajko | 1 | szt |
1/3 szklanki cukru pudru | 1 | szt |
100 g masła | 1 | szt |
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia | 1 | szt |