Tarta z kremem migdałowym i śliwkami
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dodatkowo: (50 dag śliwek, 10 dag grubo posiekanych obranych migdałów). | 1 | szt |
Składniki na ciasto: (25 dag mąki, 1 opakowanie budyniu migdałowego (mozna użyć też waniliowego lub śmietankowego dodając cukier migdałowy), 5 dag mielonych obranych migdałów ( u mnie ze skórką), 20 dag zimnego masła, 10 dag cukru pudru, 2 żółtka, 1-2 łyżki gęstej śmietany). | 1 | szt |
Składniki na krem migdałowy: (1/2 litra mleka, 1/2 szklanki cukru, 5 żółtek, 2 łyżki mąki pszennej, 10 dag zmielonych obranych migdałów (dałam ze skórką) | 1 | szt |