Wspaniała szarlotka z serem i nutą pomarańczy
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 55 minut
Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Składniki na masę jabłkową: (2 kg kwaśnych jabłek (antonówki, szara reneta), 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego, skórka starta z 1 pomarańczy, sok wyciśnięty z 1 pomarańczy, 2/3 szklanki brązowego cukru (mniej lub więcej w zależności od upodobań smakowych) | 1 | szt |
Składniki na masę serową: (30-40 dag twarogu, 1/2 szklanki cukru, 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego) | 1 | szt |