Babeczki ponczowe
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
15 g cukru | 1 | szt |
15 g drożdży świeżych | 1 | szt |
250 g mąki | 1 | szt |
3 jajka (użyłam jajek rozmiar l) | 1 | szt |
5 g soli | 1 | szt |
75 g masła, stopionego (dałam 100 g) | 1 | szt |
Dodatkowo: 250 ml śmietanki kremówki | 1 | szt |
Syrop do nasączenia: (375 g cukru, 0,75 l wody, aromat rumowy (dałam około 1/2 łyżeczki)) | 1 | szt |
4 łyżki mleka | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl