banner

Bałwanki

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Bałwanki

Składniki

Nazwa Ilość
Kawałek marchewki na nos 1 szt
Paluszki i żółty ser na miotełkę 1 szt
Pasztetówka z truflami hein 1 szt
Tosty wieloziarniste 1 szt
Twaróg mielony 1 szt
Kiełki rzodkiewki 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Chleb opiec w tosterze i posmarować pasztetówką lub pasztetem.
    2. Na tosty nałożyć twaróg w formie dwóch śnieżnych kul i mamy bałwanki.
    3. Dodać marchewkowe nosy, guziczki i miotły z ponacinanego plasterka sera owiniętego wokół paluszka.
    4. Na dole tosta układamy kiełki i pokrywamy je odrobiną twarogowego śniegu.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.