Raffaello
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
3/4 - 1 szklanki cukru | 1 | szt |
1 litr mleka | 1 | szt |
200 -250 g wiórek kokosowych | 1 | szt |
2-3 op. krakersów | 1 | szt |
250 g masła | 1 | szt |
4 łyżki mąki pszennej | 1 | szt |
4 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate) | 1 | szt |
Cukier waniliowy/migdałowy lub kilka kropel esencji waniliowej lub migdałowej | 1 | szt |
1 żółtko | 1 | szt |
Opis
Rafaello – proste ciasto bez pieczenia. Połączenie słodkiego kremu kokosowego ze słonymi krakersami daje naprawdę rewelacyjny efekt smakowy.