Sernik cytrynowy z lemon curd
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dodatkowo: lemon curd | 1 | szt |
Masa serowa*: 800 g tłustego twarogu zmielonego trzykrotnie (może być wiaderkowy), 4 jajka, 2/3 szklanki cukru pudru (jeśli masa wyda się wam mało słodka można dodać więcej), 200 ml śmietany kremówki, nieubitej, skórka otarta z 1 średniej cytryny, sok wyciśnięty z 3 średnich cytryn, opcjonalnie kilka kropel aromatu cytrynowego (ja nie dodawałam) | 1 | szt |
Spód: (150 g podsuszonych biszkoptów, 70 g miękkiego masła, skórka starta z 1/2 cytryny) | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl