Gryczany Budyń Czekoladowy
Autor: Agnieszka Bernatowicz
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 7 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 woreczek (100 g) suchej kaszy gryczanej niepalonej | 1 | szt |
Mleko | 1 | szklanka |
Woda | 1 | szklanka |
Daktyle | 6 | szt |
Banan | 0,5 | szt |
Gorzka czekolada tabliczka | 0,5 | szt |
Przygotowanie
-
Dla Dzieci powyżej 1,5 roku życia
- Mleko razem z wodą doprowadzić do wrzenia.
- Dodać daktyle i opłukaną wcześniej kaszę.
- Gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut.
- Pod koniec dodać czekoladę.
- Kaszę zblendować razem z bananem (w zależności od konsystencji można dodać mleko).