Kisiel owocowy
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Owoce mrożone (truskawki, wiśnie, czarna porzeczka) | 200 | g |
Miód płynny | 2 | łyżki |
Mąka ziemniaczana | 2 | łyżki |
Woda | 2 | szklanki |
Opis
W sezonie można użyć innych owoców.
Jak będą słodkie to zrezygnować z miodu.
Przygotowanie
-
- W blenderze zmiksuj owoce ze szklanką ciepłej wody. Przetrzyj przez sito.
- Przetarte owoce przelej do garnka, dodaj miód, zagotuj.
- W szklance wymieszaj zimną wodę z mąką.
- Dodaj do owoców. Zagotuj.
- Przelej do miseczek.
- Smacznego.