Kisiel z tapioki
Autor: Agnieszka Wianecka
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Truskawki | 450 | g |
Woda | 300 | ml |
Esencja waniliowa (opcjonalnie) | 1 | łyżeczka |
Cukier lub syrop daktylowy / klonowy | 2 | łyżki |
2- 4 łyżki Mąki z tapioki (im więcej tym kisiel będzie bardziej gęsty) | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Truskawki gotować na małym ogniu 3-5 minut w wodzie z cukrem - można zostawić owoce w kawałkach lub zblendować na gładką masę.
- W miseczce wymieszać mąkę z ciepłą wodą, wlać do truskawek i zostawić do zagotowania.
- Rozlać do szklaneczek lub kubków, podawać po przestudzeniu.