Parfait owocowe z malinami i brzoskwiniami
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 8 godzin
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 opakowanie posypki z gorzkiej czekolady lub 50 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady | 1 | szt |
2 brzoskwinie świeże lub 4 połówki brzoskwiń z puszki | 1 | szt |
270 g konfitur malinowych | 1 | szt |
300 g malin | 1 | szt |
5 łyżek soku z pomarańczy | 1 | szt |
500 g śmietanki 36% | 1 | szt |
Serduszka z czekolady do dekoracji (u mnie wiórki z czekolady truskawkowej | 1 | szt |
100 g cukru | 1 | szt |
16 g cukru waniliowego | 1 | szt |
4 żółtka | 1 | szt |