Lody migdałowo-bananowe
Autor: Alicja Hojda
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Banany – 2 sztuki | 1 | szt |
Esencja waniliowa – 1/2 łyżeczki | 1 | szt |
Migdały – 100 g | 1 | szt |
Miód – 2 łyżeczki | 1 | szt |
Napój sojowy z wapniem – 150 ml | 1 | szt |
Olej z pestek winogron – 1 łyżka | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Migdały należy sparzyć i obrać ze skórki, a następnie zmielić w młynku na proszek.
- Dodać napój sojowy, miód, olej i esencję waniliową.
- Całość zmiksować na gładką masę.
- Dodać banany i ponownie zmiksować całość.
- Masę przełóż do pojemnika i wstaw do zamrażarki na 2 godziny.