banner

Dorsz pieczony z dodatkiem pomidorów z ziemniakami i miksem sałat

Autor: Monika Zakrzewksa

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Dorsz pieczony z dodatkiem pomidorów z ziemniakami i miksem sałat

Składniki

Nazwa Ilość
Filet z dorsza 1 szt
Garść pomidorków koktajlowych 1 szt
Oliwa z oliwek 1 szt
Ziemniaki 2 szt
Miks sałat 1 szt
Ząbek czosnku 1 szt
Przyprawy: bazylia, słodka papryka, sól, pieprz. 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy z dodatkiem soli.
    2. Myjemy pomidorki i kroimy na pół.
    3. Obieramy czosnek.
    4. W moździerzu ucieramy przyprawy i dodajemy oliwę, nacieramy nimi rybę.
    5. Filet układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy wcześniej pokrojonymi pomidorkami.
    6. Zakrywamy naczynie i pieczemy ok. 20 minut.
    7. Podajemy z gotowanymi ziemniakami oraz miksem sałat polanych oliwą z oliwek.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.