Placki z kaszy jęczmiennej
Autor: Alicja Hojda
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Cebula – 1 sztuka | 1 | szt |
Czosnek – 1 ząbek | 1 | szt |
Gorczyca mielona – szczypta | 1 | szt |
Jaja – 2 sztuki | 1 | szt |
Kasza jęczmienna – 1 szklanka | 1 | szt |
Koper włoski mielony – szczypta | 1 | szt |
Kurkuma mielona – 1 łyżeczka | 1 | szt |
Marchewka – 2 sztuki | 1 | szt |
Mąka kukurydziana – 2-3 łyżki (do panierowania) | 1 | szt |
Natka pietruszki – 1 łyżka | 1 | szt |
Oliwa z oliwek – 3 łyżki | 1 | szt |
Sól, pieprz | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.