banner

Kotlety z fasolki białej i tuńczyka

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Kotlety z fasolki białej i tuńczyka

Składniki

Nazwa Ilość
Biała fasola w zalewie (puszka) 0,5 szt
Jajko 1 szt
Płatki owsiane do obtoczenia 1 szt
Tuńczyk w sosie własnym 0,5 szt
Bułka tarta 4 łyżki
Olej do smażenia 1 szt
Pieprz czarny 1
Szczypiorek 0,5 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Białą fasolę zmiażdż widelcem.
    2. Dodaj tuńczyka i drobno pokrojony szczypiorek.
    3. Następnie dodaj jajko, bułkę tartą oraz pieprz czarny. Dodaj tyle bułki tartej, aby farsz się za bardzo nie kleił.
    4. Dokładnie wymieszaj.
    5. Formuj małe kotleciki, obtaczaj w płatkach owsianych.
    6. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju aż będą rumiane. Smacznego

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.