Lazania serowa
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Corregio ser | 40 | g |
Lazania płaty | 4 | szt |
Mięso mielone wołowo-wieprzowe | 250 | g |
Oliwki czarne | 10 | szt |
Pomidory krojone puszka | 1 | szt |
Ser podlaski | 40 | g |
Ser provolone sharp- plasterek | 3 | szt |
Bazylia świeża | 1 | łyżka |
Cebula cukrowa | 1 | szt |
Oregano świeże- listki | 1 | łyżka |
Przyprawa włoska | 1 | |
Oliwa z oliwek | 2 | łyżki |
Papryka słodka | 1 | |
Papryka czerwona | 0,5 | szt |
Opis
Najlepsza lazania wychodzi mi w brytfance do ciast. Zamiast sera Provalone sharp można dodać innego sera np: Parmezan