banner

Surówka z selera

Autor: Magdalena Uchman

Czas przygotowania: 20 minut

Surówka z selera

Składniki

Nazwa Ilość
Seler korzeniowy 1 szt
Jogurt naturalny 1 łyżka
Rodzynki 1 łyżka
Orzechy włoskie 1 łyżka
Sok z cytryny 1 szt
Sól, pieprz do smaku 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez około 15 minut.
    2. Obierz selera i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
    3. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z jogurtem, a następnie dodaj odsączone rodzynki i posiekane orzechy włoskie.
    4. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.