banner

Jajka faszerowane pieczarkami z chrzanem

Autor: Marzena Gontarz

Czas gotowania/pieczenia: 8 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Jajka faszerowane pieczarkami z chrzanem

Składniki

Nazwa Ilość
0,5 kg pieczarek 1 szt
1 łyżka musztardy 1 szt
2 cebule 1 szt
2 łyżki chrzanu 1 szt
8 jajek 1 szt
3 łyżki majonezu 1 szt
Kiełki rzodkiewki 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Jaja gotujemy.
    2. Przygotowujemy masę: pieczarki obieramy, cebulę kroimy drobno, łączymy i smażymy aż się zeszkli. Dodajemy sól i pieprz. Tak przygotowane pieczarki studzimy i łączymy z chrzanem, majonezem i musztardą.
    3. Jaja obieramy ze skorupki, kroimy na połówki, żółtka dodajemy do przygotowanej masy.
    4. Masą wypełniamy białko. Posypujemy kiełkami.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.