Kanapka z pastą rybno-jajeczną + kakao.
Autor: Urszula Bieniek
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kakao | 1 | szklanka |
Cebulka | 1 | łyżka |
Chleb | 1 | szt |
Jajko na twardo | 1 | szt |
Margaryna | 1 | łyżka |
Pomidor- plaster | 1 | szt |
Ryba wędzona | 2 | łyżki |
Opis
Przepis podany na 1-2 kanapki. Dzieciom do 3 roku życia kanapki smarujemy masłem.
Rybę wędzoną powinno spożywać się jedynie okazjonalnie.
Przygotowanie
-
- Posmaruj chleb margaryną (młodszym dzieciom masłem)
- Przygotuj pastę rybno - jajeczną (ugotowane na twardo jajko przeciśnij przez praskę, dodaj drobno pokrojoną wędzoną rybę oraz cebulkę).
- Posmaruj chleb pastą, połóż pomidora.
- Do picia daj kakao.