Tosty z pastą z awokado
Autor: Magdalena Walania
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Chleb pełnoziarnisty | 1 | szt |
Dojrzałe awokado | 2 | szt |
Duże, ugotowane jajka | 3 | szt |
Kulka mozzarelli | 1 | szt |
Sok z cytryny/limonki | 1 | łyżka |
Sól, pieprz | 1 | szt |
Prażone pestki słonecznika/dyni | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Chleb włożyć do piekarnika lub tostera i opiekać do momentu aż staną się lekko chrupiące.
- Awokado zblendować z ugotowanymi jajkami, dodać do tego sok z limonki/cytryny.
- Na (ciepłe/ schłodzone) tosty wyłożyć pastę i posypać je startą mozzarellą.
- Dla dekoracji można posypać grzanki prażonymi pestkami dyni czy słonecznika.