Kolorowa sałatka z ciecierzycą
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 jajko lub 60 g sera białego | 1 | szt |
1 łyżeczka ketchupu | 1 | szt |
1 łyżeczka musztardy, | 1 | szt |
1 łyżka jogurtu naturalnego | 1 | szt |
1 łyżka oliwy z oliwek, | 1 | szt |
1 łyżka ziół prowansalskich | 1 | szt |
1 mała cebulka | 1 | szt |
100 g ugotowanej ciecierzycy (lub konserwowej) | 1 | szt |
20 g pomidorów suszonych | 1 | szt |
30 g korniszonów | 1 | szt |
30 g kukurydzy konserwowej | 1 | szt |
50 g papryki czerwonej | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Ciecierzycę ugotować i ostudzić.
- Cebule drobno posiekać.
- Pokroić w kostkę paprykę, korniszony oraz suszone pomidory.
- Pokroić również jajko lub ser biały.
- Przygotować sos, dodając do oliwy takie składniki jak: jogurt, musztarda, ketchup oraz zioła prowansalskie.
- Połączyć wszystkie składniki ze sobą i dokładnie wymieszać.