Sałatka makaronowa
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Brokuły - 20 g | 1 | szt |
Cebula - 10 g | 1 | szt |
Ketchup - 5 g | 1 | szt |
Nasiona słonecznika - 10 g | 1 | szt |
Olej słonecznikowy - 5 ml | 1 | szt |
Papryka konserwowa -20 g | 1 | szt |
Ser żółty edamski- 20 g | 1 | szt |
Ugotowany makaron rurki - 150 g | 1 | szt |
Zioła prowansalskie | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Nasiona słonecznika uprażyć na patelni.
- W osolonej wodzie ugotować brokuły (max. 8-10 min) oraz makaron (zgodnie z przepisem na opakowaniu - al dente).
- Pokroić wszystkie warzywa oraz ser.
- Przygotować sos, mieszając ze sobą ketchup, olej słonecznikowy oraz zioła.
- Do makaronu dodać warzywa, sos oraz nasiona słonecznika.
- Dokładnie wymieszać.