Kotleciki ziemniaczano-serowe
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Cebulka | 0,5 | szt |
Jajko | 1 | szt |
Szczypiorek gałązka | 2 | szt |
Bryndza zakopiańska | 1 | łyżka |
Jogurt bałkański | 3 | łyżki |
Małe ziemniaki | 15 | szt |
Płatki owsiane żytnie | 3 | łyżki |
Bułka tarta | 2 | łyżki |
Olej do smażenia | 1 | szt |
Pieprz ziołowy | 1 | łyżeczka |
Opis
Szybkie, smaczne kotleciki. Możesz podać np. z gulaszem.
Przygotowanie
-
- Ugotuj ziemniaki.
- Ugotowane ziemniaki rozgnieć, dodaj jogurt, bryndze, jajko, szczyptę pieprzu ziołowego, płatki owsiane, pokrojony drobno szczypiorek i cebulkę. Dokładnie wymieszaj.
- Formuj małe kotleciki.
- Usmaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron.