banner

Lekki kisiel truskawkowo-wiśniowy

Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Lekki kisiel truskawkowo-wiśniowy

Składniki

Nazwa Ilość
Cukier biały 0,5 szt
Czekolada gorzka 70% - kostka 2 szt
Truskawki, mrożone 45
Mąka ziemniaczana 2 łyżki
Wiśnie mrożone 45

Opis

Danie idealne na lekki deser.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Owoce umyć, wiśnie oczyścić z pestek, ugotować z odrobinką wody i cukru. Tak, żeby lekko się rozpadały.
    2. Rozmieszać mąkę ziemniaczaną w ok 0, 5 szklanki wody. Wlać roztwór do gotujących się owoców. Gotować aż lekko zgęstnieje, ok 2 minut.
    3. Przelać do ozdobnych pucharków, poczekać aż ostygnie i ozdobić startą czekoladą.
    4. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.