Lekkie jak puch muffiny z rabarbarem
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dodatkowo: (300 g rabarbaru, 3 łyżki cukru pudru) | 1 | szt |
Składniki na ciasto:( 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 1/2 kostki masła, 2 jajka, 3/4 szklanki cukru pudru, 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego lub cukru z prawdziwą wanilią, 1/2 szklanki mleka) | 1 | szt |
Składniki na kruszonkę:(1/3 szklanki mąki, 1/3 szklanki brązowego cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 50 g masła | 1 | szt |
Opis
Muszę przyznać, ze zakochałam się w tych muffinach… Wyjątkowo puszyste, delikatne, po prostu pyszne… jedne z lepszych jakie jadłam. A od muffinek oczekuję naprawdę dużo. ;) Szczerze polecam wypróbować, przygotowanie zajmuje zaledwie chwilę, a efekt naprawdę robi wrażenie. :) Przepis Bajaderki z forum cincin. Zmieniłam tylko mąkę na torową i odrobinę proporcje na kruszonkę.