banner

Naleśniki ruskie

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Naleśniki ruskie

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 3 szt
Twarożek babuni półtłusty 450 g
Cebula cukrowa 2 szt
Mąka pszenna pełnoziarnista ( typu Graham) 3,5 łyżki
Mleko 3,2% 250 ml
Ziemniaki ugotowane 1 kg
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Olej do smażenia 1 szt
Pieprz czarny 2 łyżeczki
Sól 2

Opis

Przygotowanie

    1. Wymieszaj w garnku mleko, mąkę, jajka. Dodaj szczyptę soli oraz lyżkę oliwy
    2. Usmaż naleśniki na dobrze rozgrzanym oleju
    3. W drugim garnku wymieszaj ziemniaki z serem oraz usmażoną cebulką. Dodaj dwie łyżeczki pieprzu czarnego oraz szczyptę soli.
    4. Nadzienie nałóż na naleśniki. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.