Kasza gryczana z wołowiną w sosie pomidorowo-paprykowym
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżka |
Pieprz czosnkowy | 1 | łyżeczka |
Cebula | 1 | szt |
Kasza gryczana | 100 | g |
Pomidor | 1 | szt |
Mięso mielone wołowe | 100 | g |
Mozzarella | 100 | g |
Natka pietruszki | 0,5 | szt |
Papryka zielona | 1 | szt |
Pieczarka | 1 | szt |
Sos sojowy | 2 | łyżki |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Ugotuj kaszę gryczaną
- W międzyczasie na patelnię wrzuć mięso mielone. (Podsmaż aż będzie brązowe).
- Dodaj sos sojowy.
- Pokrój w paski cebulę, w kostkę paprykę, pomidora obierz ze skóry i pokrój w kostkę, pieczarkę i ser żółty zetrzyj na tarce.
- Dodaj cebulę i paprykę do mięsa. (Chwilę podsmaż).
- Następnie dodaj pomidora, koncentrat, natkę.
- Smaż przez 3 minuty i dodaj ser.
- Poczekaj az ser się rozpuści.
- Na gotowaną kaszę gryczaną połóż masło, następnie polej gorącym sosem.
- Udekoruj natką. Smacznego.