Cannelloni z warzywami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Cannelloni | 0,5 | szt |
Ser rokpol | 2 | łyżki |
Ser żółty włościański (lub inny z dużymi dziurami) | 5 | szt |
Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną | 0,5 | szt |
Kukurydza konserwowa Bonduelle | 3 | łyżki |
Pieprz czosnkowy | 1 | |
Puszka pomidorów pellati | 1 | szt |
Czosnek, ząbek | 2 | szt |
Papryka słodka | 1 | łyżeczka |
Woda | 1 | szklanka |
Zioła prowansalskie | 1 | łyżka |
Koncentrat pomidorowy | 2 | łyżeczki |
Kurkuma | 1 | łyżeczka |
Mięso mielone wieprzowe | 400 | g |
Oregano suszone | 1 | łyżeczka |
Rodzynki sułtanki | 10 | szt |
Ser feta | 2 | łyżki |
Opis
Do wykonania można użyć innej mieszanki warzyw na patelnię. Wówczas doprawić nieco inaczej wedle gustu.